Novemberben történt

Ellátogatott iskolánkba a Bihari Mézlovagrend két képviselője, hogy a gyerekeket megismertessék a méz táplálkozásban betöltött szerepével, a méhészet világával. Előadás, filmvetítés és kötetlen beszélgetés zajlott az 5-6.osztály részvételével, majd a találkozó fénypontja a mézkóstoltatás következett, amibe már a többi tanuló is bekapcsolódhatott.

Nagy sikert aratott a program, sok ismeretet szereztek a gyerekek a méhekről, a méz előállításáról, s lehet, a jövőben közülük is többen méhészkedni fognak.


A Berettyóújfalui Tankerületi Központ pályázatainak jóvoltából tanulóink két kulturális rendezvényen vehettek részt Berettyóújfaluban.Húsz alsósunk megtekintette a Ludas Matyi című előadást, az örök klasszikus darab nagy tetszést aratott.

Ritka alkalom, hogy tanulóink komolyzenei esemény részesei lehetnek, ezért külön is örültünk a Filharmónia-bérleteknek. Varázslatos hangulatot teremtett az ötven főből álló zenekar, nagy taps fogadta a zárószámot, a Star Wars legismertebb dallamát. Minden bérletesünk nagyon várja az újabb, tavaszi előadást!


A Hulladékcsökkentési hét keretében tanórákon, napközis foglalkozásokon beszélgettünk a hulladék mennyiségének, kiemelten a veszélyes hulladék, csökkentési lehetőségeiről, vagy ha már a keletkezett, az újrahasznosítás lehetőségeiről.

Kézműves foglalkozáson hulladék anyagból készítettek a gyerekek ünnepi díszítőanyagot, sőt – gondolva a közelgőeseményre- mikulást is.